top of page

Έως τις 20 Μαρτίου οι δηλώσεις συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγο


Έως την Δευτέρα 20 Μαρτίου τα ενδιαφερόμενα χορευτικά συγκροτήματα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 5ο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" (www.dancefestival.gr) που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου.

Η μεγάλη αυτή γιορτή παράδοσης και πολιτισμού αφιερώνεται στη μνήμη του Σκοπελίτη χοροδιδάσκαλου και εκπαιδευτικού Διαμαντή Παλαιολόγου, που διέδωσε στις νέες γενιές τις αξίες της δημιουργίας και της προσφοράς αλλά και της τέχνης του παραδοσιακού χορού.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ όλο το νησί παίρνει μέρος στη μεγάλη γιορτής της παράδοσης καθώς περισσότεροι από 600 χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν το «παρών» στις παραστάσεις, τα σεμινάρια, τα γλέντια, τις εκδρομές, τα πάρτι, τις ημερίδες και τις ξεναγήσεις.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που μέλος του European Folklore Festival Association, διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα», με την συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου.

Το 2016 απέσπασε το βραβείο SILVER, στην κατηγορία «Πολιτισμός» των Best City Awards, ενώ έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και έχει παρουσιασθεί ως παράδειγμα καλής πρακτικής σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.

Φοιτητές από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Τουρκία έχουν πραγματοποιήσει την πρακτική τους άσκηση στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ενώ κάθε χρόνο για τη διοργάνωσή του συστρατεύονται περισσότεροι από 70 εθελοντές, αλλά και μια πλειάδα χορηγών και υποστηρικτών.

Δείτε το προωθητικό σποτ του φεστιβάλ: https://www.youtube.com/watch?v=ig9Fh4qxRf4

Προτείνεται...
Τελευταία Νέα
Αρχείο
Tags
Ακολούθα Μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page