top of page

Στη Σκόπελο, τον Ιούλιο η παράδοση γίνεται viral!

Μια ανοικτή γιορτή που φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και αναδεικνύει την Σκόπελο ως κέντρο λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Το βραβευμένο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» επιστρέφει για όγδοη χρονιά στις 4,5 και 6 Ιουλίου 2020.

Για ακόμη μια χρονιά και για τρεις ολόκληρες ημέρες η Σκόπελος πρωτοπορεί. Γίνεται το σημείο συνάντησης και πολιτισμικής συνεύρεσης για εκατοντάδες χορευτές απότην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα αποτελέσειπόλο έλξης για περισσότερους από 7.500 θεατές που δίνουνκαι φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στη Σκόπελογια ναπαρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες (ημερίδες, σεμινάρια, ανοικτές πρόβες, γλέντια, εκθέσεις, κ.λπ.) τουΦεστιβάλ. Με μέσο όρο ηλικίας συμμετεχόντων τα 23 έτη, η παράδοση γίνεται viral!

Το πρωτοπόροφεστιβάλ της παράδοσης και του χορού «Διαμαντής Παλαιολόγος», με την ευρωπαϊκή σήμανση ποιότητας, EFFE2019-2020 από τα Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ, απέσπασε το βραβείο SILVER στην κατηγορία «Φεστιβάλ» των TOURISM AWARDS 2017και το βραβείο SILVERστην κατηγορία «Πολιτισμός» των BEST CITY AWARDS 2016ενώέχει παρουσιαστείως μελέτη περίπτωσης σε ελληνικάκαι ξένα Πανεπιστήμια και συνέδρια ως καλήπρακτική.

Τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησηςκαι της Ελληνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Διοργανώτρια του καινοτόμουΦεστιβάλείναι η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» και η μεγάλη ομάδα των εθελοντών και των μαθητών του αείμνηστου Διαμαντή Παλαιολόγου. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αιτήσεις συμμετοχής

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα» προσκαλείχορευτικάσυγκροτήματαπαραδοσιακών χορών αλλά και χορωδίες παραδοσιακήςμουσικής, να συμμετάσχουν στο «8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Διαμαντής Παλαιολόγος»που θα διεξαχθεί στη Χώρα της Σκοπέλου, 4,5 και 6 Ιουλίου 2020.

Προτείνεται...
Τελευταία Νέα
Αρχείο
Tags
Ακολούθα Μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page