top of page

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Άρθρο 1:

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» (στο εξής αποκαλούμενο ως «Φεστιβάλ») διεξάγεται κάθε χρόνο στη Σκόπελο και διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Πλέγμα» (στο εξής αποκαλούμενη ως «Διοργανώτρια»). Το 5ο Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο διάστημα από 26 έως 28 Αυγούστου 2017. Ενδεχόμενη αλλαγή στα δρομολόγια των πλοίων θα επιφέρει και τροποποίηση του χρόνου διεξαγωγής του φεστιβάλ κατά μια ημέρα.

 

Άρθρο 2

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ:

 

Κάθε χορευτικό συγκρότημα παραδοσιακών χορών εντός ή εκτός Ελλάδας έχει δικαίωμα υποβολής αιτήματος συμμετοχής στο Φεστιβάλ. Ο αριθμός των μελών κάθε αποστολής δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 50 άτομα. 

 

Άρθρο 3

Αίτηση συμμετοχής:

Για να αιτηθεί κάποιος συμμετοχή στο Φεστιβάλ θα πρέπει να συμπληρώσει την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής η οποία βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (http://www.dancefestival.gr) ή να εκτυπώσει την αίτηση και να την αποστείλει ταχυδρομικώς στη διεύθυνση Πλέγμα, Σκόπελος 37003. Σημειώνεται πως τα ενδιαφερόμενα χορευτικά συγκροτήματα θα πρέπει να λάβουν γνώση των παρόντων όρων συμμετοχής που βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ. Ο αιτών αφού συμπληρώσει τα πεδία της ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής και επιλέξει το πεδίο που αναφέρει πως έχει λάβει γνώση και αποδέχεται πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους συμμετοχής μπορεί να υποβάλει την αίτηση προς εξέταση. Η αίτηση θα καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα και θα αποσταλεί μήνυμα επιβεβαίωσης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο αιτών. Είναι απαραίτητη η ορθή συμπλήρωση όλων των πεδίων. Το Φεστιβάλ δεσμεύεται τα στοιχεία της αίτησης να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά κατά τη διαδικασία επιλογής και σε καμία περίπτωση δεν θα παραχωρηθούν σε τρίτους.

 

Άρθρο 4

Δικαίωμα Συμμετοχής

 

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι σύλλογοι, ΝΠΙΔ, όμιλοι ή ομάδες. Όλες οι ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής μέσω της φόρμας στο www.dancefestival.gr

Εάν επιλεγούν, για να συμμετάσχουν θα πρέπει να εγγραφτούν ώς Φίλοι του Φεστιβάλ.  Η εγγραφή πραγματοποιείται με πολύ απλή διαδικασία και αυτόματα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την καλλιτεχνική επιτροπή και την καταβολή της προκαταβολής. Το κόστος εγγραφής αναφέρεται στο άρθρο 5. Το «Πλέγμα» δεσμεύεται να εκδώσει και να αποστείλει  όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα παραστατικά.

Οι φορείς που είναι εγγεγραμμένοι ως Φίλοι του Φεστιβάλ θα καταγραφούν στο Βιβλίο Μελών, θα λαμβάνουν συχνή ενημέρωση για το Φεστιβάλ και άλλα χορευτικά δρώμενα στην Ελλάδα.

 

Άρθρο 5

Κόστος συνδρομής

 

Το αντίτιμο συνδρομής ανά φορέα (Σύλλογο, Όμιλο, ΝΠΙΔ κλπ) ισούται με το γινόμενο του αριθμού συμμετεχόντων επί το κατ’ άτομο κόστος συμμετοχής στο Φεστιβάλ, το οποίο ανέρχεται στα 135€(αναχώρηση από το λιμάνι του Μαντουδίου), 150€ (αναχώρηση από το λιμάνι του Βόλου) και στα 155€ (αναχώρηση από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου)

 

Για παράδειγμα αν ένας σύλλογος αποτελείται από 30 άτομα και είναι πιο κοντά στο λιμάνι του Βόλου θα πρέπει να πληρώσουν: 4500€ προκειμένου να γίνουν μέλη των Φίλων του Φεστιβάλ και να μπορούν να συμμετάσχουν.

 

Άρθρο 6

Παροχές Φεστιβάλ στους συμμετέχοντες

 

Στα χορευτικά συγκροτήματα που θα επιλεγούν σύμφωνα με το άρθρο 7 του παρόντος, εφόσον εγγραφούν ως Φίλοι του Φεστιβάλ και καταβάλλουν όλο το ποσό της συνδρομής, το Φεστιβάλ θα παράσχει τα εξής:

  • Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια (Βόλος – Σκόπελος – Βόλος ή Άγιος Κωνσταντίνος – Σκόπελος – Αγ. Κωνσταντίνος).

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια λεωφορείου και κάλυψη εξόδων διαμονής του οδηγού, μόνο εφόσον το συγκρότημα συμφωνήσει ότι θα συμμετάσχει στην εκδρομή που θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα το Φεστιβάλ, βλέπε άρθρο 12.

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο για τρεις βραδιές με πρωινό.

  • Υλικό του φεστιβάλ (αναμνηστικά είδη, πληροφοριακό υλικό, πλήρες DVD με τις παραστάσεις και περισσότερες από 1.500 φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή). 

  • Επίσης σε περίπτωση που επιθυμείτε να χορέψετε με ζωντανή μουσική, η επαγγελματική ορχήστρα του φεστιβάλ μπορεί να σας καλύψει χωρίς επιπλέον χρέωση για όλες σχεδόν τις περιοχές της Ελλάδας (μετά από συνεννόηση με τον μαέστρο)

 

Άρθρο 7

Διαδικασία επιλογής

 

Για τη διαδικασία της επιλογής το χορευτικό συγκρότημα που επιθυμεί να συμμετάσχει θα πρέπει να αποστείλει την αίτηση συμμετοχής στο Φεστιβάλ έως την 20η Μαρτίου 2017. 

(Το Φεστιβάλ ανακοινώνει επίσημα την παράταση υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 10 Απριλίου 2017 δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερα χορευτικά συγκροτήματα να λάβουν μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της παράδοσης στο νησί της Σκοπέλου.)

Η διαδικασία επιλογής θα έχει ολοκληρωθεί έως την 7η Απριλίου 2017 και τα συγκροτήματα που θα συμμετέχουν θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και με email έως την 13η Απριλίου 2017. Η αίτηση συμμετοχής αποτελεί δέσμευση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στο Φεστιβάλ. Αν για διάφορους λόγους το συγκρότημα που έχει υποβάλει αίτηση συμμετοχής αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό κώλυμα ως προς τη συμμετοχή του, θα επιλεγεί το επόμενο συγκρότημα.

Η συμμετοχή του συγκροτήματος στο 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» και η συνδρομή ως Φίλος του Φεστιβάλ θα κατοχυρωθεί οριστικά με την κατάθεση της προκαταβολής. Το πρώτο μέρος της συνδρομής ισούται με το ποσό των 600€ το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί έως 10 μέρες από την πρώτη επικοινωνία στην οποία ανακοινώνεται η απόφαση της καλλιτεχνικής επιτροπής. Σε περίπτωση που αυτό δεν καταστεί εφικτό εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος, δεν μπορεί να λάβει άλλη παράταση για κανένα λόγο. 

 

Άρθρο 8

Κριτήρια επιλογής συγκροτημάτων

 

Η διαδικασία επιλογής των συγκροτημάτων θα ολοκληρωθεί από την καλλιτεχνική επιτροπή και τα συγκροτήματα θα επιλεγούν αυστηρά με τα εξής κριτήρια:

  • Χρονολογική σειρά υποβολής της αίτησης

  • Χοροί που θα παρουσιαστούν επί σκηνής

  • Περιοχές που εκπροσωπούν και παρουσιάζουν (ώστε να υπάρχει συμμετοχή από όλες τις περιοχές της Ελλάδας)

  • Έθιμο που το συγκρότημα επιθυμεί να παρουσιάσει

  • Οι χορευτικές ομάδες ενηλίκων θα έχουν προτεραιότητα

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, προτεραιότητα θα δοθεί σε αυτό που δήλωσε πρώτο ημερολογιακά συμμετοχή.

 

Άρθρο 9

Το πρόγραμμα κάθε χορευτικού συγκροτήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 18 λεπτά, ενώ η σειρά εμφάνισης του, στο πρόγραμμα του φεστιβάλ καθορίζεται αποκλειστικά από την καλλιτεχνική επιτροπή. Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την παράσταση, σε περίπτωση υπέρβασης του προβλεπόμενου χρονικού ορίου.

 

Άρθρο 10

Καταβολή συμμετοχής:

 

Η δεύτερη δόση αφορά το 40% επί του συνολικού κόστους (Αντίτιμο συμμετοχής * Αριθμός ατόμων που θα συμμετάσχουν = Συνολικό κόστος) η οποία πρέπει να καταβληθεί έως την 10η Ιουνίου ενώ η τρίτη δόση (40%) θα πρέπει να καταβληθεί έως την 14η Αυγούστου. Το υπόλοιπο 20%€ θα καταβληθεί είτε λίγες ημέρες πριν την άφιξη των χορευτικών στη Σκόπελο είτε με μετρητά κατά την άφιξή τους στο νησί.

 

Άρθρο 11

Διαμονή:

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η εξασφάλιση της διαμονής όλων των μελών κάθε χορευτικού συγκροτήματος στο ίδιο κατάλυμα στη Χώρα Σκοπέλου. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν καθίσταται εφικτό λόγω ανωτέρας βίας (αυξημένης τουριστικής κίνησης του νησιού), θα επιλεγούν τα πλησιέστερα καταλύματα για την στέγαση των υπολοίπων μελών.

Για τη διαμονή των χορευτικών συγκροτημάτων έχουν επιλεγεί 3κλινα και 4κλινα δωμάτια, καθώς επίσης 3 δίκλινα ανά χορευτικό συγκρότημα. Για περισσότερα δίκλινα δωμάτια, θα υπάρξει πρόσθετη χρέωση η οποία για τις τρεις διανυκτερεύσεις ανέρχεται σε 20€ κατ’ άτομο ενώ για μονόκλινα δωμάτια διαμορφώνεται σε  40€ κατ’ άτομο για τις τρεις διανυκτερεύσεις.

Εφόσον υπάρξουν απαιτήσεις για περισσότερα δίκλινα ή μονόκλινα δωμάτια, σε συνεννόηση με τους αρχηγούς τους, δύναται να επιλεγούν καταλύματα σε απόσταση μικρότερη των 7 χιλιομέτρων από τη Χώρα της Σκοπέλου.

 

Άρθρο 12

Εσωτερικές μετακινήσεις:

Δεν απαιτείται μεταφορικό μέσο για τη μετακίνηση από και προς το θέατρο και εντός της Χώρας  Σκοπέλου, όπου βρίσκονται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κάθε χορευτικό συγκρότημα που επιθυμεί να συμμετάσχει στην εκδρομή την τρίτη μέρα του φεστιβάλ (εκδρομή στη Γλώσσα, ξενάγηση, μπάνιο και beach- party), καλύπτει τη μετακίνησή του με δικό του λεωφορείο ή άλλο μέσο.  Το Φεστιβάλ μπορεί να παρέχει τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια του λεωφορείου (Βόλος – Σκόπελος – Βόλος ή Άγιος Κωνσταντίνος –Σκόπελος – Άγιος Κωνσταντίνος) και να καλύψει τα έξοδα διαμονής του οδηγού, αλλά με τη δέσμευση ότι τα συγκροτήματα θα ακολουθήσουν με τα λεωφορεία τους το πρόγραμμα της εκδρομής, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Φεστιβαλ.  Το Φεστιβάλ θα παρέχει ένα ξεναγό ανά λεωφορείο.

Τα χορευτικά συγκροτήματα που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή και δεν διαθέτουν δικό τους μέσο δύνανται να νοικιάσουν από επιχειρήσεις του νησιού, να μετακινηθούν με ΚΤΕΛ ή να έρθουν σε συνεννόηση με άλλα συγκροτήματα που διαθέτουν κενές θέσεις στα λεωφορεία τους.

Τα συγκροτήματα που θα μεταβούν στο νησί με τα λεωφορεία τους, φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τη νόμιμη άδεια οχημάτων και οδηγών. Σε περίπτωση ατυχήματος ουδεμία ευθύνη φέρει το Φεστιβάλ. 

 

Άρθρο 13

Χώρος παραστάσεων:

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στο ανοικτό θέατρο Σκοπέλου, όπου τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους. Στα χορευτικά συγκροτήματα θα διατεθούν βοηθητικοί χώροι (παρασκήνια) για την προετοιμασία τους και κατά τη διάρκεια της παράστασης. Το φεστιβάλ δεν φέρει ουδεμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων των χορευτικών συγκροτημάτων.

 

Άρθρο 14

Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει το πρόγραμμα του όπως αυτό αναφέρεται στην πρώτη ανακοίνωση.

 

Άρθρο 15

Το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα προβολής φωτογραφιών και βίντεο που θα έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ οποτεδήποτε αυτό θεωρηθεί αναγκαίο ή χρήσιμο για λόγους προώθησης και προβολής του Φεστιβάλ και σε καμία περίπτωση για εμπορικούς σκοπούς. Οι συμμετέχοντες που εμφανίζονται σε αυτά δεν έχουν καμιά αξίωση από το Φεστιβάλ.

 

Άρθρο 16

Οι ανήλικοι που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ θα πρέπει να συνοδεύονται και την αποκλειστική ευθύνη για αυτούς θα έχουν οι συνοδοί τους.

 

Άρθρο 17

Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης ή αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής του Φεστιβάλ λόγω απεργίας, κυβερνητικών απαγορεύσεων, ανωτέρας βίας, καταστάσεις εθνικής ή τοπικής έκτακτης ανάγκης κ.λ.π. ή ακόμα και λόγω ακτοπλοϊκών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

 

Άρθρο 18

Σε περίπτωση αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ καθώς και των ακτοπλοϊκών ναύλων (ισχύουσες τιμές έως 01/01/2017) τυχόν πρόσθετη επιβάρυνση θα βαρύνει αποκλειστικά τους συμμετέχοντες. 

 

Άρθρο 19

Σε περίπτωση που τα δρομολόγια των πλοίων όπως αυτά ανακοινωθούν από τις συνεργαζόμενες ακτοπλοϊκές εταιρίες δεν είναι ευνοϊκά για την διεξαγωγή του φεστιβάλ (ώρες αναχώρησης και άφιξης καθώς και λιμάνι άφιξης) το φεστιβάλ ενδέχεται να μετακινηθεί κατά μια μέρα πριν ή μετά. 

 

Άρθρο 20

Σε περίπτωση διαμάχης - νοηματικής διαφοράς, επικρατεί το ελληνικό κείμενο των όρων συμμετοχής ενώ αρμόδιο δικαστήριο είναι το δικαστήριο του Βόλου.

 

Άρθρο 21

Η υποβολή της αίτησης συμμετοχής συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων συμμετοχής.

Διάβασα τους όρους συμμετοχής, συμφωνώ και θέλω να υποβάλω αίτηση συμμετοχής για το συγκρότημα που εκπροσωπώ

bottom of page