top of page

Παρουσίαση του 4ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Αυ


(Σάββατο 21 Μαΐου, ώρα 12:00, ξενοδοχείο Hyatt Regency -Θέρμη Θεσσαλονίκης / Φουαγιέ)

Στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» σας προσκαλεί στη συνέντευξη τύπου για το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Thessaloniki (Φουαγιέ).


Το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» που διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο 27, 28 και 29 Αυγούστου 2016, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του European Association of Folklore Festivals και του Δήμου Σκοπέλου.


Κατά τη διάρκεια της δίωρης παρουσίασης, η Κωνσταντίνα Αγγελέτου, Πρόεδρος του Πλέγματος, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ θα προβληθεί το προωθητικό σποτ του φεστιβάλ και η ταινία μικρού μήκους “Skopelos Dance festival: we are waiting for you”, σε σκηνοθεσία Νικόλα Μακρή και Μιχάλη Γιγιντή.


Στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαλογική συζήτηση, κατά την οποία θα υποβληθούν ερωτήσεις προς τους διοργανωτές από τους ενδιαφερόμενους και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.


Το φεστιβάλ αποτελεί πλέον σταθμό για την τουριστική κίνηση του νησιού, καθώς περισσότεροι από 600 χορευτές καταφθάνουν στο νησί κάθε χρόνο, ενώ το πλήθος των θεατών του ξεπερνούν τις 7.000.


Όραμα των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών του είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοικτής γιορτής που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.


Ο Διαμαντής Παλαιολόγος, γεννήθηκε το 1948 και μεγάλωσε στο Παλιό Κλήμα Σκοπέλου. Υπήρξε ταλαντούχος χοροδιδάσκαλος, μαθητής της Δόρας Στράτου, και «ψυχή» του χορευτικού συγκροτήματος της Γλώσσας Σκοπέλου, το οποίο διακρίθηκε επανειλημμένα πανελληνίως. Διακρίθηκε για την ανιδιοτέλειά του υποστήριζε με πάθος ό,τι θεωρούσε καλύτερο για το νησί του. Δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπά και να ερευνά τον πλούτο των ελληνικών παραδοσιακών χορών εμπλουτίζοντας τις γνώσεις με σεμινάρια χορού, συνέδρια Διεθνών Οργανώσεων Χοροδιδασκαλίας κ.λ.π. Πολλές γενιές αγάπησαν τους παραδοσιακούς χορούς λόγω του Μάντου και της συζύγου του Χριστίνας.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Αυτοδιοίκησης και Επιχειρηματικότητας, που διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και το Money Show.


Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πλέγμα», με έδρα την Σκόπελο, αναπτύσσει δραστηριότητα στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης, στοχεύοντας στην πολιτιστική δικτύωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω της διοργάνωσης πολιτιστικών δραστηριοτήτων, σεμιναρίων και εργαστηρίων, θεατρικών παραστάσεων καθώς και εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και τουριστικών εκδηλώσεων.


Πληροφορίες: www.dancefestival.gr , www.plegma.org


Δείτε το βίντεο του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.youtube.com/watch?v=ig9Fh4qxRf4&sns=em


Προτείνεται...
Τελευταία Νέα
Αρχείο
Tags
Ακολούθα Μας
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page